Michael Cammalleri Montreal Canadiens Hockey Figure Series 24

Michael Cammalleri Figure

The 2010 playoffs are in full swing and Michael Cammalleri appears to the MVP candidate for this season. The Canadiens’ Michael Cammalleri has joined some select company with his playoff scoring binge, matching a mark set by some of Montreal’s greatest stars.

With seven goals in a seven-game victory over the defending champion Pittsburgh Penguins, Cammalleri equaled a team record for tallies in a single playoff series shared by Maurice Richard (1944 and 1958), Jean Beliveau (1956), Bernard Geoffrion (1957), Guy Lafleur (1975) and Marcel Bonin (1959). All but Bonin are in the Hockey Hall of Fame.

And Cammalleri, who left the Calgary Flames last summer to sign with the 24-time Stanley Cup champions as a free agent, has a shot at making more history when Montreal moves into the conference final for the first time since 1993, the year of its last Stanley Cup conquest.

Here is a really kewl youtube video of Cammalleri as a Star Wars Jedi:

Michael Cammalleri has been made into an action figure by McFarlane Toys. This NHL Series 24 set also includes the following figures:

Jonas Gustavsson
Jonathan Toews
Tim Thomas
John Tavares
Robyn Regehr

mcfarlane-nhl-series-24

Signed Gordie Howe Figure from McFarlane’s NHL Series 23

We got one!

Of the only fifty signed Gordie Howe figures McFarlane has released with its 23rd series of hockey toys, we’ve just secured #17. It’s an exceedingly rare piece sought after by thousands of collectors all vying to get their paws on one and is thus priced accordingly: an item like this doesn’t come around all the time and the market is reacting as you might expect.

Fortunately, though, for anyone more interested in the toys than the investment, we’ve got all the non-signed and non-variant figures available at a price the rest of us can easily afford. Go check out our McFarlane NHL collection for everything we have to offer in hockey.

Roll up the Rim Tim

Roll up the Rim to Win

We finally received our shipment of McFarlane NHL Legends Series 8….and they look pretty awesome. This assortment contains one of my all-time favorite players: Tim Horton. I blogged about Tim in an earlier blog….Read it here!

tim horton hockey figure

This assortment also consist of:

  • Terry O’Reilly – Finally a Boston Bruin….We also definitely need more Irish guys!
  • Wayne Gretzky – Enough of him….we don’t need another Wayne figure!
  • Mario Lemieux – Super Mario is always a class act….so yea….I’m cool with this figure.
  • Terry Sawchuk – Great goalie from the good ole times!
  • Theoren Fleury – What the freak is he doing with these other guys! Look, I feel bad about what happened to him (getting molested by his junior coach) but he shouldn’t be with these guys. There are hundreds of other HOF players that could have been added instead.

The paint finish looks much better than previous series and overall they appear to be higher quality. I still question their player selection for each series though. Remember, you can always pick up individual figures or a set. You can also buy a sealed case of 8 figures and hope to get that valuable chase figure. We only have a limited amount of sealed cases left…..check it out at www.cmdstore.com.

mcfarlane nhl legends series 8

terry sawchuk figure

Jean Beliveau Crop Circles in Corn Field

Jean Béliveau Montreal Canadiens
The great Jean Béliveau has been celebrated in photo, film, documentaries, books and magazines.

His likeness has appeared on cereal boxes, bottlecaps, keychains and myriad other collectibles. He’s been immortalized in sculptures made of bronze, wood and ice.

But this, Le Gros Bill says, is the first time he’s been made of corn.

Chip and Tom Hunter, farming brothers in Florenceville-Bristol, N.B., have created a 600-foot-tall Béliveau atop a logo celebrating the Canadiens centennial in a six-acre field of feed corn. It’s a tribute to their love of the Habs icon and their favourite NHL team, their impressive maze photographed from 500 feet above.

Scattered throughout the field’s four km of paths are 10 multiple-choice questions; they appear below for you to try your skill. Answers will be found here tomorrow – just to prevent cheating. No prize for a good score, just bragging rights.

Here’s the Hunter brothers’ tribute to the Habs and Jean Béliveau, standing the length of three hockey rinks laid end to end. And below is their quiz; answers here tomorrow. Learn more at their website here.

Here are the 10 multiple-choice questions scattered throughout the Hunter brothers’ six-acre Jean Béliveau corn-field maze in Florenceville-Bristol, N.B.  (answers are below):

1. Which two players share the Canadiens’ record for most goals in one season?

A. Bernie Geoffrion & Guy Lafleur
B. Guy Lafleur & Steve Shutt
C. Guy Lafleur & Maurice Richard
D. Stéphane Richer & Steve Shutt

2. Which Canadiens coach led the team to the most victories in one season?

A. Toe Blake
B. Scotty Bowman
C. Pat Burns
D. Dick Irvin

3. Which Canadiens coach led the team to the most Stanley Cups?

A. Toe Blake
B. Scotty Bowman
C. Cecil Hart
D. Dick Irvin

4. Who scored the most regular-season career goals for the Canadiens?

A. Jean Béliveau
B. Yvan Cournoyer
C. Guy Lafleur
D. Maurice Richard

5. Who played the most games in a Canadiens uniform?

A. Jean Béliveau
B. Bob Gainey
C. Henri Richard
D. Larry Robinson

6. Who was the longest-serving captain of the Canadiens (with the most games played) ?

A. Jean Béliveau
B. Toe Blake
C. Bob Gainey
D. Saku Koivu

7. Who was the last Canadien to win the Calder Trophy as NHL Rookie of the Year?

A. Ken Dryden
B. Saku Koivu
C. Peter Mahovlich
D. Bobby Smith

8. Who was the first Canadien to win the Conn Smythe Trophy as playoff MVP?

A. Jean Béliveau
B. Yvan Cournoyer
C. Ken Dryden
D. Serge Savard

9. Which Canadien has the most penalty minutes for one season?

A. Donald Brashear
B. Chris Nilan
C. Lyle Odelein
D. Doug Risebrough

10. Who has played the most playoff games with the Canadiens?

A. Jean Béliveau
B. Bob Gainey
C. Henri Richard
D. Larry Robinson

Are you looking to complete your NHL McFarlane Hockey collection….well, look no further.  Cmdstore.com carries a wide selection of hockey figures….from Maurice “the Rocket” Richard to Bobby Orr….you should find some classic vintage players!

Jean Beliveau NHL Legends Series 2 Figure

Anwsers: 1. b, 2. b, 3. a, 4. d, 5. c, 6. a, 7. a, 8. a, 9. b, 10. d

Coyotes court auction ends without a ruling

Canadian billionaire Jim Balsillie

Found at CTV website:

The court auction for the bankrupt Phoenix Coyotes NHL team has concluded its final day with little indication of how the judge overseeing it may rule.

Canadian billionaire Jim Balsillie has been trying to buy the Coyotes for the past four months. An auction for the team, which is being overseen by Judge Redfield T. Baum, wrapped up on Friday after two days of hearings.

At the conclusion of Friday’s hearing Baum said he would hand down his decision at a later date, but didn’t say when that might be.

Balsillie has an offer on the table, as does the NHL, and both adjusted their offers as the clock ticked down during the hearing.

The co-CEO of Research in Motion Ltd., the Ontario firm that makes the ubiquitous BlackBerry smartphone, has offered to buy the Coyotes for US$242.5 million, so long as the team can be moved to Hamilton, Ont.

The league has offered $140 million for temporary ownership, with plans to sell the team outside of bankruptcy.

Balisille improved his offer in the final moments with a guarantee that Glendale, the city where the team now plays, would get $50 million. He also removed the Sept. 21 deadline for a deal, from his offer.

The NHL agreed that Coyotes owner Jerry Moyes and managing partner Wayne Gretzky, should take a $14 million payout. In its original deal, the NHL offered nothing to Moyes.

However, Baum has said it’s possible he will reject both offers, resulting in no sale, and that any successful buyer will have to satisfy several legal criteria.

The NHL claims Balsillie is ineligible to bid on the team since the league’s board of governors rejected his application for ownership by a margin of 26-0.

The main opponent to Balsillie’s ownership bid is NHL Commissioner Gary Bettman. He took the stand Friday for about 40 minutes, defending his argument that the league is best positioned to take over ownership of the team.

While on the stand, Bettman dismissed the claim he put the NHL in a conflict of interest by secretly plotting to buy the team before the league rejected his offer. Bettman said the NHL didn’t decide to put an offer together until about 24 hours before they submitted it.

Balsillie had also been expected to take the stand Friday, but the league’s lawyers waived their right to cross-examination.

Tony Clark, the lawyer representing the NHL, said if Baum rejects both bids the league will seek a ruling allowing it to take control of the team to prepare for a resale.

A third offer for the team — worth $148 million and led by Jerry Reinsdorf, owner of the Chicago White Sox and Bulls — was scrapped in late August.

Balsillie’s legal team has urged the judge to overturn the NHL governors’ decision to reject him as an owner. They’ve also asked that the ruling allow the team to be relocated without the league’s permission.

Jeffrey Kessler, one of Balsillie lawyers, has argued the team would be more successful in Hamilton, and the judge should make his decision accordingly.

NHL lawyer Tony Clark has asked whether Balsillie has the right to be an owner, underscoring that Balisllie’s lawyers had referred to a “secret conspiracy” by the Toronto Maple Leafs to keep a team out of Hamilton.

Molson Family finalizes deal for buying Montreal Canadiens

Montreal Canadiens Hockey Club
The pending sale of the Montreal Canadiens will soon put the hockey team in the hands of a partnership group led by the Molson family, after eight years of majority ownership by U.S. businessman George Gillett.

The partnership group that will be acquiring the team includes Bell, the Woodbridge Company Ltd., the QFL Solidarity Fund, as well as businessmen Luc Bertrand and Michael Andluaer, who owns the hockey team’s farm club. It will take control of the hockey team, the Bell Centre and the Gillett Entertainment Group, which handles concerts and other events at the hockey arena.

The Quebec government provided a $75-million loan so that the deal could go forth.

The deal remains subject to approval by the National Hockey League, and is expected to be officially completed within a few weeks.

The structure of the new ownership group was announced Thursday at the hockey team’s annual charity golf tournament.

Geoff Molson will act as chairman and chief executive officer of the new partnership group.

“As head of the partnership group, I look forward to working with the club’s existing management team as we embark in this exciting new challenge,” Molson said in a statement released Thursday.

According to a news release, two-thirds of the money involved in the deal was invested by Quebec-based partners.

The financial terms of the deal have not been disclosed, though CTV Montreal’s Daniele Hamamdjian said some reports have placed the value of the sale as being between $575 million and $600 million.

The pending deal was originally announced in June, when Gillett said he had reached an agreement to sell his majority share in the team.

On June 20, Gillett said he was pleased to sell the team back to the Molsons, who have had a hand in Canadiens history for decades.

“Our family has been very proud to be associated with the Montreal Canadiens over the past eight years and particularly to be a part of their Centennial Season,” Gillett said.

“I am fully confident that the Molson brothers, who have been a great part of the heritage of the club, will ensure the preservation and development of this great sports institution.”

Gillett bought 80.1 per cent of the team in 2001, as well as the Bell Centre, for the sum of $275 million.

The remaining 19.9 per cent of the team that is owned by Molson Coors, would be transferred to the control of the partnership group under the terms of the pending deal.

Gillett told reporters that the only thing he regrets about his eight-year stretch as Canadiens owner was that he could not bring back another Stanley Cup to Montreal.

The Canadiens last won the Stanley Cup in the 1992-1993 NHL season.

NHL Hockey Action Figure 2009 Wave 2 (Series 22)

We just got our shipment of McFarlane NHL Hockey Series 22 featuring former Habs Captain Saku Koivu and many others…..check it out.

Habs sign Cammalleri and Gionta

The Habs signed free agent winger Michael Cammalleri to a five-year, $30 million deal worth $6 million annually.

Although he grew up in the Toronto area as a Maple Leaf fan and was courted by the Leafs and the Ottawa Senators on Wednesday Cammalleri knows he is headed into the perhaps the deepest, brightest fishbowl on the NHL landscape: Montreal.

“I’m pretty aware of it,” Cammalleri said of the pressure late Wednesday afternoon after he signed on to try and help resurrect the Habs’ sagging fortunes.

Cammalleri spent the past season with the Calgary Flames after spending the first five years of his career with the Kings. The diminutive winger scored a career-high 39 goals and 82 points last year playing with Jarome Iginla.

He is getting a substantial raise from the $3.6 million he earned last season. In 364 career NHL games, the 27-year-old Cammalleri has 132 goals and 155 assists.

He said playing in Calgary for a year gave him a good taste of what it means to play in a Canadian NHL market. Cammalleri noted the newcomers to the Habs’ lineup — Scott Gomez, Hal Gill and Jaroslav Spacek — and said they’ll all be in the same boat trying to fit in.

“Hockey’s the ultimate team game. We’re all going to need each other,” Cammalleri said.

Cammalleri’s agent Ian Pulver said the Canadiens made a push for the talented forward’s services right out of the gate Wednesday but were joined by Ottawa and Montreal.

Pulver said Cammalleri will embrace the pressure of playing in Montreal where the Habs are coming off a tumultuous season with a bevy of problems on and off the ice including allegations of player ties to convicted felons and the benching of star Alexei Kovalev and the firing of head coach Guy Carbonneau.

The makeover of the Montreal Canadiens continues Wednesday night with the signing of free-agent forward Brian Gionta to a five-year, $25 million deal.

In Montreal, Gionta will be reunited with former New Jersey Devils teammate Scott Gomez, the two having known offensive success together. Gionta was fourth on the Devils last year in scoring with 60 points. It was his fifth straight 20-goal season.

Buy your NHL McFarlane Hockey figures at cmdstore.com:

McFarlane hockey NHL Figures